Facebook - Kovovemodely.sk

 

banner_kovovemodely.cz


Úvod »» Centurion vs T–55, Válka Jom Kippur 1973


        

Centurion vs T–55, Válka Jom Kippur 1973

 

Číslo produktu: GP_Centurion_vs_T-55
Výrobca: Grada Publishing
Naša cena:
9,40 €

Kniha Centurion vs T–55 s podtitulem Válka Jom Kippur 1973 z edice Duel přináší podrobnou analýzu konstrukce dvou proslulých strojů, které bojovaly proti sobě a účastnily se významných konfliktů. Tentokrát jsou představeny britský tank Centurion a sovětský T-55, které se měly na sklonku 2. světové války společně postavit proti německým tankům Panther a Tiger, avšak válka skončila dřív, než byly nasazeny. Ironie dějin však chtěla, že se nakonec staly symbolem studené války, když hájily protichůdné poválečné zájmy států, stojících na straně supervelmocí. Další ironií osudu bylo, že se nikdy neutkaly v boji v Evropě, pro kterou byly původně určeny, tedy v očekávaném střetu mezi státy NATO a Varšavské smlouvy. Jejich největší střet se odehrál v říjnu 1973, když se syrská armáda pokusila získat zpět kontrolu nad Golanskými výšinami, které ovládl Izrael...

Podrobnosti:

  • Počet strán: 80
  • Väzba: mäkká (brožovaná)
  • Rozmer: 170 × 240 mm
  • Jazyk: čes
  • Rok vydania: 2010

NÁZORY A OTÁZKY NÁVŠTEVNÍKOV

Podmienky ochrany osobných údajov
Zákonným dôvodom spracovanie Vašich osobných údajov je Váš súhlas dávaný týmto správcovi v zmysle čl. 6 ods. 1 písm. a) Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracovaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov a o zrušení smernice 95/46/ES. Účelom spracovania Vašich osobných údajov je hlavne korektné vybavenie vašich objednávok (t.j. zasielanie daňových dokladov a expedovanie zásielok zvolenými prepravnými spoločnosťami... prípadne obchodné oznámenia, či iné marketingové aktivity správcu voči Vašej osobe).

 

Opíšte text z obrázku: *
captcha Nový obrázok

Upozornenie. Správca webu si vyhradzuje právo zmazať vulgárne alebo také príspevky, ktoré by poškodzovali záujmy správcu webu.

NjM2ZmQx